juni 9, 2017

ACTIVITEITEN

Agenda evenementen vintage café

 

Nieuwe reeks “De oven warm gestookt” voor de winter 2019-2020!

Data: 27 oktober, 24 november (enkel voor leden van Milieufront Omer wattez), 23 februari, 8 maart

Inschrijven kan via Nancy Lemay van Stones and Stories

 

UITGESTELD!!!! Op zaterdag 28 maart tussen 20u en 23u optreden Cafee Bizar

Op zondag 21 april organiseerden we onze tweede Hofke ter Musse Cup. Dit is een wedstrijd van diverse volks- en caféspelen. Enkele sfeerbeelden vindt u hier. Op 19 april mag u onze 3de editie verwachten!

UITGESTELD!!! VOORLOPIGE NIEUWE DATUM 30 AUGUSTUS!

 

Wij namen vorig jaar deel aan Erfgoeddag. Hier vindt u enkele foto’s. 

Op zaterdag 25 en zondag 26 april nemen wij terug deel aan Erfgoeddag. Dit is ons programma:

VERPLAATST NAAR APRIL 2021!!!

Zaterdag 25 april 20 30u tot 23u: vertelavond: Rovers, ratten en roddels

Drie vertellers laten de nacht onder je vel kruipen met verhalen over twee creaturen die het donker verkiezen: ratten en rovers. Luister naar de historische achtergrond van deze schepsels en beleef hun escapades in enkele meeslepende verhalen. ’s Avonds, wanneer leven en werk stilvallen, komen roddels naar boven. Een vrouw (Nadine Thienpont) doet haar verhaal in het echt ‘Ietekoofs’. In samenwerking met Verhalen en Meer (Hilde Rogge) en Stones and Stories (Nancy Lemay)

Zondag 26 april 11u tot 18u: Vuur in de duisternis: geschiedenis van het broodbakken

Pedro stookt de oven op en prikkelt je zintuigen met tal van lekkers. Hij staat klaar om je vragen te beantwoorden over de bouw en werking van de bakoven. In de tentoonstelling kom je alles te weten over hoe mensen vroeger brood bakten en ontdek je de benodigdheden om ambachtelijk brood te maken. Laat de objecten je hun verhaal vertellen!

Zondag 26 april 11u tot 18u: Zoek het licht en ontsnap uit de duisternis (escape game)

Speel ons escaperoomspel en ontdek de evolutie in de verlichting. Al spelend maak je kennis met een resem objecten die letterlijk licht werpen op hoe mensen door de jaren heen omgingen met licht en verlichting.

 

De derde Mussefeesten staan gepland voor 21 juni 2020!

UITGESTELD!!! VOORLOPIGE NIEUWE DATUM 6 SEPTEMBER!

Volg de pagina op Facebook voor meer informatie en foto’s van de vorige edities!


 


Geleide bezoeken

Op onze hoeve laten wij u kennismaken met de diverse aspecten van meubelrestauratie, zoals houtdraai- en snijwerk, politoeren, rieten, biezen en stofferen. Een deel van onze collectie landbouwalaam is reeds toegankelijk voor het publiek. In de komende jaren zal deze tentoonstelling over het landelijke leven en diverse ambachten worden uitgebreid. Een bezoek aan ons atelier duurt ongeveer 1,5 uur en kost 60 € voor een groep tot 20 personen. Bij een groep tot 50 personen kost dit 90 €. U kan dit ook combineren met een drankje en/of hapje in ons vintage café en/of een volksspelletje. Inlichtingen en reservatie kan via onze contactpagina of op het nummer 0476/ 75 69 26

Een bezoek aan ons atelier kunt u overigens perfect combineren met een wandeling of fietstocht in de Vlaamse Ardennen en een bezoek aan de stad Oudenaarde of Ronse.

 


Teambuilding en feesten

De hoeve is in combinatie met ons Vintage Café ideaal voor uw teambuilding activiteit of (familie)feest. Eén van onze extra troeven is ons ruim assortiment aan oude volks- en caféspelen.

 


Workshops en Cursussen

Workshop upcycling van meubelen

In deze workshoppenreeks wordt u persoonlijk begeleid in het restaureren van uw meubelstuk en/of het creatief aanpassen ervan naar een andere functie. U leert hierbij gaandeweg diverse aspecten van de meubelrestauratie. Wij geven u tips waar u op moet letten bij het aankopen van oude meubelstukken en tricks voor het eenvoudig herstellen van uw vondst met een beperkte toolkit.

Nog geen nieuwe data. Meer info kan bekomen worden via info@hofketermusse.be

In deze reeks zal er ook mogelijkheid zijn tot het aanleren van de zesscheringsmethode (zie cursus rietvlechtwerk)

Creatief aan de slag met stro: Workshop strovlechten

Maak kennis met de creatieve mogelijkheden van stro en de diversiteit in vlechttechnieken. Voor deze cursus gebruiken we biologisch geteelde gewassen waarvan we zeker zijn dat de halmen lang genoeg zijn om mee te vlechten.  Je ontdekt verschillende soorten gewassen waarmee je kan vlechten zoals tarwe, triticale en haver en je ziet enkele vlechttechnieken zoals de visgraatvlecht, diamantvlecht, de ronde 5-vlecht, … U gaat naar huis met diverse decoratiestukken en een hoop nieuwe creatieve ideeën.

Volgende workshop: datum nog te bepalen

Cursus rietvlechtwerk/cannage

In deze cursus worden de basisbeginselen aangeleerd voor het vlechten van zittingen volgens de zesscheringsmethode.

In deze tijdsspanne zal men leren om een trapeziumvormige zitting opnieuw te rieten. Dit zal gebeuren op een oefenzitting (zie basispakket). Men hoeft zelf niets mee te brengen, bij de eerste les wordt er een basispakket aangeboden bestaande uit een halve kilo riet, een oefenzitting en het nodige gereedschap. Na het rieten van de oefenzitting kan er wel een eigen stuk meegebracht worden om op te werken. Aan het einde van deze cursussenreeks zal het voor elke deelnemer mogelijk zijn zelfstandig een trapeziumvormige zitting (en zelfs moeilijkere vormen) te vlechten. Men wordt persoonlijk begeleid, vandaar maximum 10 deelnemers om de kwaliteit van de cursus te kunnen garanderen.

  • Het basispakket kost 99€ (tenzij de prijzen voor het materiaal ondertussen stijgen)
  • Lesdata: zie workshop upcycling!