juni 9, 2017

ACTIVITEITEN

Agenda evenementen vintage café

Op zondag 21 april vindt onze tweede Hofke ter Musse Cup plaats.

Er zal in de namiddag ook een paaseiworp zijn voor zowel deelnemers aan onze Cup als voor niet-deelnemers.

  

Dit is een wedstrijd van diverse volks- en caféspelen. U kan zich inschrijven in ploegen van 2 tot 4 personen. Iedere deelnemer ontvangt een speciale Hofke ter Musse Cup button en de winnaars krijgen een geschenkmand. Inschrijven kan via info@hofketermusse.be, 0476/ 75 69 26 of onze Facebookpagina.

Enkele sfeerbeelden van onze eerste editie vindt u via deze link

 

Op zondag 28 april nemen wij deel aan de erfgoeddag met het thema ‘Hoe maakt u het’.

Er worden diverse activiteiten georganiseerd: bouw en werking van een traditionele broodbakoven; artisanaal bier brouwen met Lanti; vlechten met stro; ambachtelijk vervaardigen van rieten en biezen zittingen. Ons programma vindt u hier.

 

Op zondag 5 mei treedt Café Bizar op tussen 15u en 17u in ons vintage café. Inkom gratis!

Café Bizar bestaat uit 2 muzikanten (Thierry Ferfers en Marnix Polfiet) die hun jarenlange passie voor uiteenlopende genres zoals Keltische Folk, Blues, Cajun versmolten tot een onnavolgbare mix. Het duo pakt dan ook uit met een gedurfde combinatie van instrumenten: gitaar, Ierse Uillean pipes, whistles en mandoline.

Op zondag 17 juni 2018 werd er voor de eerste keer een buurtfeest georganiseerd in de Mussestraat te Etikhove, de standplaats van het Hofke ter Musse.

       Op 16 juni 2019 komen we terug met een tweede editie!

            Meer info vindt u hier Mussefeesten2018

In oktober halen we op enkele zaterdagavonden onze vintage gezelschapsspelen boven en gaan we met z’n allen ‘gamen’ zoals in de tijd van toen. Data volgen!

In de periode december-maart werden er enkele wandelingen georganiseerd door Nancy Lemay van Stones and stories mbt de historiek van graan en landbouw.

Aansluitend werd bij het Hofke ter Musse het verhaal rond de symboliek van graan en strovlechtwerk verteld, kon men zien hoe een traditionele bakoven wordt warm gestookt en kennis maken met onze heemkundige collectie rond landbouw, graanoogst en -verwerking en bakovens.

 Er wordt een nieuwe reeks gepland voor de winter 2019-2020!

 

Op zondag 17 februari organiseerden wij onze eerste geutelingendag. Volgend jaar mag u deze activiteit opnieuw verwachten.


 


Geleide bezoeken

Op onze hoeve laten wij u kennismaken met de diverse aspecten van meubelrestauratie, zoals houtdraai- en snijwerk, politoeren, rieten, biezen en stofferen. Een deel van onze collectie landbouwalaam is reeds toegankelijk voor het publiek. In de komende jaren zal deze tentoonstelling over het landelijke leven en diverse ambachten worden uitgebreid. Een bezoek aan ons atelier duurt ongeveer 1,5 uur en kost 60 € voor een groep tot 20 personen. Bij een groep tot 50 personen kost dit 90 €. U kan dit ook combineren met een drankje en/of hapje in ons vintage café en/of een volksspelletje. Inlichtingen en reservatie kan via onze contactpagina of op het nummer 0476/ 75 69 26

Een bezoek aan ons atelier kunt u overigens perfect combineren met een wandeling of fietstocht in de Vlaamse Ardennen en een bezoek aan de stad Oudenaarde of Ronse.

 

 

 

 

 


Teambuilding en feesten

De hoeve is in combinatie met ons Vintage Café ideaal voor uw teambuilding activiteit of (familie)feest. Eén van onze extra troeven is ons ruim assortiment aan oude volks- en caféspelen.

 

 

 

 

 

 

 

 


Workshops en Cursussen

Workshop upcycling van meubelen

In deze workshoppenreeks wordt u persoonlijk begeleid in het restaureren van uw meubelstuk en/of het creatief aanpassen ervan naar een andere functie. U leert hierbij gaandeweg diverse aspecten van de meubelrestauratie. Wij geven u tips waar u op moet letten bij het aankopen van oude meubelstukken en tricks voor het eenvoudig herstellen van uw vondst met een beperkte toolkit.

Nog geen nieuwe data. Meer info kan bekomen worden via info@hofketermusse.be

In deze reeks zal er ook mogelijkheid zijn tot het aanleren van de zesscheringsmethode (zie cursus rietvlechtwerk)

Creatief aan de slag met stro: Workshop strovlechten

Maak kennis met de creatieve mogelijkheden van stro en de diversiteit in vlechttechnieken. Voor deze cursus gebruiken we biologisch geteelde gewassen waarvan we zeker zijn dat de halmen lang genoeg zijn om mee te vlechten.  Je ontdekt verschillende soorten gewassen waarmee je kan vlechten zoals tarwe, triticale en haver en je ziet enkele vlechttechnieken zoals de visgraatvlecht, diamantvlecht, de ronde 5-vlecht, … U gaat naar huis met diverse decoratiestukken en een hoop nieuwe creatieve ideeën.

Volgende workshop: datum nog te bepalen

Cursus rietvlechtwerk/cannage

In deze cursus worden de basisbeginselen aangeleerd voor het vlechten van zittingen volgens de zesscheringsmethode.

In deze tijdsspanne zal men leren om een trapeziumvormige zitting opnieuw te rieten. Dit zal gebeuren op een oefenzitting (zie basispakket). Men hoeft zelf niets mee te brengen, bij de eerste les wordt er een basispakket aangeboden bestaande uit een halve kilo riet, een oefenzitting en het nodige gereedschap. Na het rieten van de oefenzitting kan er wel een eigen stuk meegebracht worden om op te werken. Aan het einde van deze cursussenreeks zal het voor elke deelnemer mogelijk zijn zelfstandig een trapeziumvormige zitting (en zelfs moeilijkere vormen) te vlechten. Men wordt persoonlijk begeleid, vandaar maximum 10 deelnemers om de kwaliteit van de cursus te kunnen garanderen.

  • Het basispakket kost 99€ (tenzij de prijzen voor het materiaal ondertussen stijgen)
  • Lesdata: zie workshop upcycling!