juni 9, 2017

ACTIVITEITEN

Agenda evenementen vintage café

Op zondag 10 juni is het Hofke ter Musse één van de bevoorradingsplaatsen voor de Retro Ronde (route van 100 en van 160 km)

Haal je oldtimerfiets van stal en neem zelf deel aan vlaanderens mooiste tour of kom naar ons vintage café om je retrohelden aan te moedigen en de sfeer op te snuiven bij een lekker streekbiertje en -hapje en een ‘airke’ muziek

Passage en stop fietsers tussen 12 30u en 16u. Live muziek in jaren ’50 stijl!

                                                

 

Op zondag 17 juni wordt er voor de eerste keer een buurtfeest georganiseerd in de Mussestraat te Etikhove, de standplaats van het Hofke ter Musse.

Vanaf 10u is er een rommel- en handwerkmarkt met tal van randactiviteiten zoals een brouwdemonstratie van lanti (Maarkedalse tripel), een wedstrijd biervatrollen en een optreden van volksdansgroep Gouden Aren

Meer info vindt u hier Mussefeesten2018

 

 


 


Geleide bezoeken

Op onze hoeve laten wij u kennismaken met de diverse aspecten van meubelrestauratie, zoals houtdraai- en snijwerk, politoeren, rieten, biezen en stofferen. Een deel van onze collectie landbouwalaam is reeds toegankelijk voor het publiek. In de komende jaren zal deze tentoonstelling over het landelijke leven en diverse ambachten worden uitgebreid. Een bezoek aan ons atelier duurt ongeveer 1,5 uur en kost 60 € voor een groep tot 20 personen. Bij een groep tot 50 personen kost dit 90 €. U kan dit ook combineren met een drankje en/of hapje in ons vintage café en/of een volksspelletje. Inlichtingen en reservatie kan via onze contactpagina of op het nummer 0476/ 75 69 26

Een bezoek aan ons atelier kunt u overigens perfect combineren met een wandeling of fietstocht in de Vlaamse Ardennen en een bezoek aan de stad Oudenaarde of Ronse.

 

 

 

 

 


Teambuilding en feesten

De hoeve is in combinatie met ons Vintage Café ideaal voor uw teambuilding activiteit of (familie)feest. Eén van onze extra troeven is ons ruim assortiment aan oude volks- en caféspelen.

 

 

 

 

 

 

 

 


Workshops en Cursussen

Workshop upcycling van meubelen: NIEUWE REEKS!!!

In deze workshoppenreeks wordt u persoonlijk begeleid in het restaureren van uw meubelstuk en/of het creatief aanpassen ervan naar een andere functie. U leert hierbij gaandeweg diverse aspecten van de meubelrestauratie. Wij geven u tips waar u op moet letten bij het aankopen van oude meubelstukken en tricks voor het eenvoudig herstellen van uw vondst met een beperkte toolkit.

Deze workshop gaat door op 5 zaterdagvoormiddagen van 9 30u tot 12 30u

Data:

  •  9 juni
  • 23 juni
  • 7 juli
  • 25 augustus
  • 8 september

Prijs: 75€ exclusief materiaalverbruik

De reeks gaat door vanaf 10 deelnemers. Inschrijven kan via info@hofketermusse.be

In deze reeks zal er ook mogelijkheid zijn tot het aanleren van de zesscheringsmethode (zie cursus rietvlechtwerk)

Creatief aan de slag met stro: Workshop strovlechten

Maak kennis met de creatieve mogelijkheden van stro en de diversiteit in vlechttechnieken. Voor deze cursus gebruiken we biologisch geteelde gewassen waarvan we zeker zijn dat de halmen lang genoeg zijn om mee te vlechten.  Je ontdekt verschillende soorten gewassen waarmee je kan vlechten zoals tarwe, triticale en haver en je ziet enkele vlechttechnieken zoals de visgraatvlecht, diamantvlecht, de ronde 5-vlecht, … U gaat naar huis met diverse decoratiestukken en een hoop nieuwe creatieve ideeën.

Volgende workshop: periode september/oktober 2018; datum nog te bepalen

Cursus rietvlechtwerk/cannage

In deze cursus worden de basisbeginselen aangeleerd voor het vlechten van zittingen volgens de zesscheringsmethode.

In deze tijdsspanne zal men leren om een trapeziumvormige zitting opnieuw te rieten. Dit zal gebeuren op een oefenzitting (zie basispakket). Men hoeft zelf niets mee te brengen, bij de eerste les wordt er een basispakket aangeboden bestaande uit een halve kilo riet, een oefenzitting en het nodige gereedschap. Na het rieten van de oefenzitting kan er wel een eigen stuk meegebracht worden om op te werken. Aan het einde van deze cursussenreeks zal het voor elke deelnemer mogelijk zijn zelfstandig een trapeziumvormige zitting (en zelfs moeilijkere vormen) te vlechten. Men wordt persoonlijk begeleid, vandaar maximum 10 deelnemers om de kwaliteit van de cursus te kunnen garanderen.

  • Het basispakket kost 99€ (tenzij de prijzen voor het materiaal ondertussen stijgen)
  • Lesdata: zie workshop upcycling!