juni 9, 2017

ACTIVITEITEN

Volg ons op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van de culturele en erfgoedactiviteiten waaraan wij deelnemen of die wij zelf organiseren, zoals Erfgoeddag, Dag van de ambachten, Week van de smaak, Hofke ter Musse Cup, Mussefeesten, …

Wij hebben ook enkele vaste activiteiten die u voor uw groep kan reserveren:

  • Begeleide erfgoedwandelingen
  • Geleid bezoek: geschiedenis hoeve, heemkundige collectie, bakoven, demo ambachten, …
  • Workshop strovlechten
  • Spel en vermaak: wedstrijd volks- en caféspelen, zoektochten, …
  • ‘De oven warm gestookt’  bakovenactiviteit georganiseerd door Stones and Stories in samenwerking met Hofke ter Musse

 


Begeleide erfgoedwandelingen

Wij voeren u langs de mooiste paden, verborgen trage wegen en prachtige vergezichten en vertellen u daarbij meer over de geschiedenis van Maarkedal. Ontdek samen met ons het erfgoedlandschap van de Vlaamse Ardennen dat gekenmerkt wordt door haar statige vierkantshoeves, haar rustgevende veldkapelletjes, de vele bakovenhuisjes en zoveel meer. Er zijn diverse routes mogelijk van een 6 tot 8-tal kilometer. Voor groepen van minimum 10 en maximum 25 deelnemers.

Geleid bezoek

Wij verwelkomen u op het binnenplein van onze 19de eeuwse hoeve en vertellen u meer over haar geschiedenis, de typische kenmerken, de diverse bouwfases, haar authentieke elementen, de vroegere bewoners … Wij leiden u doorheen onze heemkundige collectie die bestaat uit oude landbouwwerktuigen, gereedschap met betrekking tot de bakoven en andere ambachten, huisraad uit de tijd van toen … Wij tonen u hoe een traditionele houtgestookte bakoven wordt opgebouwd en vertellen u de geheimen van het opstoken en werken met deze oven. Wij geven u graag een demonstratie stoelen matten met biezen en rotan en vertellen u hierbij meer over deze oude ambachten. Dit bezoek kan worden aangepast volgens uw eigen interesses en tijdsbestek. Reserveren kan voor groepen van minimum 10 tot maximum 50 deelnemers

Workshop strovlechten: Creatief aan de slag met stro

Maak kennis met de creatieve mogelijkheden van stro en de diversiteit in vlechttechnieken. Voor deze workshop gebruiken we biologisch geteelde gewassen daar de halmen van deze lang genoeg zijn om mee te vlechten.  U ontdekt verschillende soorten gewassen waarmee gevlochten kan worden zoals tarwe, triticale en haver en u leert vlechttechnieken zoals de visgraatvlecht, diamantvlecht, de ronde 5-vlecht, … U gaat naar huis met diverse decoratiestukken en een hoop nieuwe creatieve ideeën. Deze workshop is geschikt voor alle leeftijden en een leuke activiteit om te doen met gans de familie.

 


Teambuilding en feesten

De hoeve is in combinatie met ons Vintage Café ideaal voor uw teambuilding activiteit of (familie)feest. Eén van onze extra troeven is ons ruim assortiment aan oude volks- en caféspelen.