juni 9, 2017

ACTIVITEITEN

Agenda evenementen vintage café

 

 

Zaterdag 24 november Landschapswandeling ‘Tussen molens en ovens’ georganiseerd door Vormingplus

Na de wandeling wordt de oven van het Hofke ter Musse warm gestookt en kan u onze collectie mbt bakovens en graan bezichtigen en er meer uitleg over verkrijgen.

Meer info en inschrijvingen vindt u hier

 

In de periode december-maart zullen er enkele wandelingen worden georganiseerd door Nancy Lemay van Stones and stories mbt de historiek van graan en landbouw.

Aansluitend zal bij het Hofke ter Musse het verhaal rond de symboliek van graan en strovlechtwerk worden verteld, kan u zien hoe een traditionele bakoven wordt warm gestookt en kennis maken met onze heemkundige collectie rond landbouw, graanoogst en -verwerking en bakovens.

 Klik hier voor data, meer info en inschrijvingen

 

In april 2019 zal onze tweede Hofke ter Musse Cup georganiseerd worden. Meer info volgt!

Enkele sfeerbeelden van onze eerste editie vindt u via deze link

 

Op zondag 17 juni 2018 werd er voor de eerste keer een buurtfeest georganiseerd in de Mussestraat te Etikhove, de standplaats van het Hofke ter Musse.

Op 16 juni 2019 komen we terug met een tweede editie!

Meer info vindt u hier Mussefeesten2018

 

 


 


Geleide bezoeken

Op onze hoeve laten wij u kennismaken met de diverse aspecten van meubelrestauratie, zoals houtdraai- en snijwerk, politoeren, rieten, biezen en stofferen. Een deel van onze collectie landbouwalaam is reeds toegankelijk voor het publiek. In de komende jaren zal deze tentoonstelling over het landelijke leven en diverse ambachten worden uitgebreid. Een bezoek aan ons atelier duurt ongeveer 1,5 uur en kost 60 € voor een groep tot 20 personen. Bij een groep tot 50 personen kost dit 90 €. U kan dit ook combineren met een drankje en/of hapje in ons vintage café en/of een volksspelletje. Inlichtingen en reservatie kan via onze contactpagina of op het nummer 0476/ 75 69 26

Een bezoek aan ons atelier kunt u overigens perfect combineren met een wandeling of fietstocht in de Vlaamse Ardennen en een bezoek aan de stad Oudenaarde of Ronse.

 

 

 

 

 


Teambuilding en feesten

De hoeve is in combinatie met ons Vintage Café ideaal voor uw teambuilding activiteit of (familie)feest. Eén van onze extra troeven is ons ruim assortiment aan oude volks- en caféspelen.

 

 

 

 

 

 

 

 


Workshops en Cursussen

Workshop upcycling van meubelen: NIEUWE REEKS!!!

In deze workshoppenreeks wordt u persoonlijk begeleid in het restaureren van uw meubelstuk en/of het creatief aanpassen ervan naar een andere functie. U leert hierbij gaandeweg diverse aspecten van de meubelrestauratie. Wij geven u tips waar u op moet letten bij het aankopen van oude meubelstukken en tricks voor het eenvoudig herstellen van uw vondst met een beperkte toolkit.

Deze workshop gaat door op 5 zaterdagvoormiddagen van 9 30u tot 12 30u

Data:

  •  9 juni
  • 23 juni
  • 7 juli
  • 25 augustus
  • 8 september

Prijs: 75€ exclusief materiaalverbruik

De reeks gaat door vanaf 10 deelnemers. Inschrijven kan via info@hofketermusse.be

In deze reeks zal er ook mogelijkheid zijn tot het aanleren van de zesscheringsmethode (zie cursus rietvlechtwerk)

Creatief aan de slag met stro: Workshop strovlechten

Maak kennis met de creatieve mogelijkheden van stro en de diversiteit in vlechttechnieken. Voor deze cursus gebruiken we biologisch geteelde gewassen waarvan we zeker zijn dat de halmen lang genoeg zijn om mee te vlechten.  Je ontdekt verschillende soorten gewassen waarmee je kan vlechten zoals tarwe, triticale en haver en je ziet enkele vlechttechnieken zoals de visgraatvlecht, diamantvlecht, de ronde 5-vlecht, … U gaat naar huis met diverse decoratiestukken en een hoop nieuwe creatieve ideeën.

Volgende workshop: periode september/oktober 2018; datum nog te bepalen

Cursus rietvlechtwerk/cannage

In deze cursus worden de basisbeginselen aangeleerd voor het vlechten van zittingen volgens de zesscheringsmethode.

In deze tijdsspanne zal men leren om een trapeziumvormige zitting opnieuw te rieten. Dit zal gebeuren op een oefenzitting (zie basispakket). Men hoeft zelf niets mee te brengen, bij de eerste les wordt er een basispakket aangeboden bestaande uit een halve kilo riet, een oefenzitting en het nodige gereedschap. Na het rieten van de oefenzitting kan er wel een eigen stuk meegebracht worden om op te werken. Aan het einde van deze cursussenreeks zal het voor elke deelnemer mogelijk zijn zelfstandig een trapeziumvormige zitting (en zelfs moeilijkere vormen) te vlechten. Men wordt persoonlijk begeleid, vandaar maximum 10 deelnemers om de kwaliteit van de cursus te kunnen garanderen.

  • Het basispakket kost 99€ (tenzij de prijzen voor het materiaal ondertussen stijgen)
  • Lesdata: zie workshop upcycling!