juni 9, 2017

GROEPSACTIVITEITEN EN FAMILIEFEESTJES

Groepsactiviteiten

Volg ons op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van de culturele en erfgoedactiviteiten waaraan wij deelnemen of die wij zelf organiseren, zoals Erfgoeddag, Dag van de ambachten, Week van de smaak, Hofke ter Musse Cup, Mussefeesten, …

Wij hebben ook enkele vaste activiteiten die u voor uw groep kan reserveren:

  • Begeleide erfgoedwandelingen
  • Geleid bezoek: geschiedenis hoeve, heemkundige collectie, bakoven, demo ambachten, …
  • Workshop bakoven
  • Workshop strovlechten
  • Spel en vermaak: wedstrijd volks- en caféspelen, zoektochten, …
  • ‘De oven warm gestookt’  bakovenactiviteit georganiseerd door Stones and Stories in samenwerking met Hofke ter Musse

Begeleide erfgoedwandelingen

Wij voeren u langs de mooiste paden, verborgen trage wegen en prachtige vergezichten en vertellen u daarbij meer over de geschiedenis van Maarkedal. Ontdek samen met ons het erfgoedlandschap van de Vlaamse Ardennen dat gekenmerkt wordt door haar statige vierkantshoeves, haar rustgevende veldkapelletjes, de vele bakovenhuisjes en zoveel meer. Er zijn diverse routes mogelijk van een 6 tot 8-tal kilometer. Voor groepen van minimum 10 en maximum 25 deelnemers.

Geleid bezoek

Wij verwelkomen u op het binnenplein van onze 19de eeuwse hoeve en vertellen u meer over haar geschiedenis, de typische kenmerken, de diverse bouwfases, haar authentieke elementen, de vroegere bewoners … Wij leiden u doorheen onze heemkundige collectie die bestaat uit oude landbouwwerktuigen, gereedschap met betrekking tot de bakoven en andere ambachten, huisraad uit de tijd van toen … Wij tonen u hoe een traditionele houtgestookte bakoven wordt opgebouwd en vertellen u de geheimen van het opstoken en werken met deze oven. Wij geven u graag een demonstratie stoelen matten met biezen en rotan en vertellen u hierbij meer over deze oude ambachten. Dit bezoek kan worden aangepast volgens uw eigen interesses en tijdsbestek. Reserveren kan voor groepen van minimum 10 tot maximum 50 deelnemers.

Workshop bakoven

Wilt u leren werken met een houtgestookte bakoven? Pedro onthult in deze workshop zijn bakovengeheimen en deelt tips en tricks voor het opstoken van de oven, het herkennen van de temperatuursgraad, …

Maakt u graag zelf uw pizza? Dat kan! Samen met Pedro maakt u het lekkerste pizzadeeg, hij leert u de techniek van het uitrollen van het deeg en zoveel meer.

Wij hebben ook aangepaste workshops voor kinderen vanaf 10 jaar.

Workshop strovlechten: Creatief aan de slag met stro

Maak kennis met de creatieve mogelijkheden van stro en de diversiteit in vlechttechnieken. Voor deze workshop gebruiken we biologisch geteelde gewassen daar de halmen van deze lang genoeg zijn om mee te vlechten. U ontdekt verschillende soorten gewassen waarmee gevlochten kan worden zoals tarwe, triticale en haver en u leert vlechttechnieken zoals de visgraatvlecht, diamantvlecht, de ronde 5-vlecht, … U gaat naar huis met diverse decoratiestukken en een hoop nieuwe creatieve ideeën. Deze workshop is geschikt voor alle leeftijden en een leuke activiteit om te doen met gans de familie.

Spel en vermaak

Wij hebben een ruim aanbod aan volks- en caféspelen (binnenkort vindt u hier een link met ons aanbod). Voor wie graag ontspanning combineert met een beetje competitie werken wij graag een wedstrijd uit. Wij organiseren ook wandelzoektochten waarbij u een stevige wandeling in de parel van de Vlaamse Ardennen combineert met een mentale uitdaging. Uw kennis over erfgoed en natuur zal worden getoetst en uw oog voor detail gestimuleerd. Ideaal voor uw teamdag!

De oven warm gestookt

Deze bakovenactiviteit start u bij ons in het vintage café. U krijgt een inleiding van Nancy Lemay van Stones and Stories. Vervolgens krijgt u van ons een woordje uitleg over de bouw en werking van een traditionele houtgestookte oven. Na het aansteken van de bakoven vertrekt u samen met Nancy op een wandeling van anderhalf uur waarbij zij u aan de hand van de nog zichtbare erfgoedelementen in het landschap vertelt over de boeiende geschiedenis van onze streek. Na de wandeling kan u bij ons nagenieten met huisgemaakte soep en broodjes uit onze oven.

Familiefeestjes

Zoekt u een unieke en gezellige locatie voor uw familiefeest, dan zal onze authentieke hoeve gelegen in het mooie heuvelachtige landschap van de Vlaamse Ardennen u zeker kunnen bekoren. In het winterseizoen is er de mogelijkheid voor feestjes tot 40 personen. In het zomerseizoen kunnen wij uw feest verzorgen tot een maximum van 60 personen. Extra troeven zijn onze vele volks- en caféspelen en onze houtgestookte bakoven waarin wij oa huisgemaakte pizza’s voor u kunnen bereiden. Wij luisteren graag naar uw persoonlijke wensen om voor u een mooi feest binnen uw budget te organiseren.