juni 21, 2017

TOERISME

Het Hofke ter Musse is gelegen in de parel van de Vlaamse Ardennen: Maarkedal!

In Maarkedal geniet u langs gezellige landelijke baantjes en prachtige trage wegen van adembenemende vergezichten.

Ons bouwkundig erfgoed bestaat voornamelijk uit onze kerken, tal van kapellen, wind- en watermolens en onze typische vierkantshoeves, waar het Hofke ter Musse er één van is.

Ons vintage café is de ideale start- en stopplaats bij een wandeling of fietstocht. Als toeristisch infopunt informeren wij u graag over al wat u in de Vlaamse Ardennen kan zien en beleven.

Indien u wandelt via de knooppunten kan u ons vinden bij de nummers 76 en 82. Ook ligt onze zaak langs de oranje en blauwe route van het mountainbikenetwerk Vlaamse Ardennen. We bevinden ons tevens op 100 meter van de blauwe lus van de Ronde van Vlaanderen fietsroute en vlakbij de beroemde hellingen Mariaborrestraat-Steenbeekdries-Stationsberg en Taaienberg. Op een 500tal meter van onze hoeve kan u het Hollebeekpad ontdekken. Een mooi wandelpad van ongeveer 2 km dat u tot in het centrum van Etikhove brengt.

In ons vintage café vindt u diverse gratis brochures en wandelkaarten uitgegeven door Toerisme Oost-Vlaanderen en de toeristische kaart van de gemeente Maarkedal.

Via deze link kan u alle wandelroutes van Maarkedal downloaden:

De Z+ wandelroute waarbij u op diverse plaatsen kan pauzeren op een uniek zitobject, ontworpen door kunstenaars en uitgevoerd door lokale aannemers. Deze zitelementen zijn allen ingeplant op een bijzondere locatie.

Wij helpen u graag met al uw vragen en kijken alvast uit naar uw bezoek!

Wenst u meer info rond fietsbeleving dan helpt het Centrum Ronde van Vlaanderen te Oudenaarde u graag verder.

Hieronder nog enkele nuttige links: